You can live your life and get what you want. No matter how busy you are, you can be a part of the world also. Furthermore, you can earn a reasonable portion of the universe. Education, technology and flexibility can take you wherever you wish to be and give you the freedom of accessing more knowledge and other resources of your time. Your time is specifically yours and that is all you have. The rest is a grant to you. Make good use of it. Now you can be a part in the making of a nation. You can make the difference. Make your voice heard.

Building my very own political platform

Vilken konstitution skall organismen ha… och vad skall den bestå av….. och hur skall den tillämpas ?

Landskapsammanslutningar växte före 1600-talet som ett uttryck för den spontana sammanhållningen som existerade mellan studenter och lärare från samma landskap. Den provinsiella härstamningen spelade en viktig roll och utgjorde en viktig grundval för den akademiska samvaron och detta gällde i kamratlivet då man anordnade fester av olika slag, tog hand om de nyanlända och gav hjälp åt de nödlidande. Indelningen geografiskt avspeglas i representationen från bl a Uplandus, Botniensis eller Ostrogothus, etc.

Landsmannschaften eller societeten som de också kallades sammanfördes årligen under ledningen av Universitets rektorn för att välkomna våren och festa i dagarna tre på sista april och sedan fortsätta en vecka till till vårbalen för att festa för tankens frihet vilket översätts till engelska med ”Balls of the Nations”.

För att påskynda organiseringsprocessen landsmän emellan utsågs femton inspektorer för de femton sammanslutningarna att utveckla ”de wackra ämnen” som upptäcktes i landskapslivet och de skulle sammankallas minst tre gånger per termin för att ”dhe således måtte inhampte gode och tienlige åthwarningar”.

Dessa studenter upmanades att söka sig till nationerna för att inte känna sig hemlösa och på så sätt utveckla den framtida visionenen av studenternas värld i de nationerna som avspeglar en motsvarande indelning av Europa och omvärlden och samlade skulle agera såsom de förenade nationerna för världsfreden. Studenterna hade således lagt grunden för att kunna föra vidare sina traditioner ute i världen. Dessa nationer festar än för tankens frihet huvudsakligen på våren men även på andra tider av året. Nationslivet är således eurolivet och cosmolivet.

Organismens mynt har två sidor. Den ena livsviktiga funktionen utgör maktutövningen genom statsapparaten och den andra livsviktiga funktionen utgör myntets värdeskapande insatserna genom de tunga aktörerna på marknaden. Däremellan är bufferten och lagerutrymmet för de livsviktiga och grundläggande livsuppehållande funktionerna som ger ett uttryck för organismens mått på levnadsstandard och livskvalité i ett cosmopolitisk perspektiv.

Varje cell i organismen har i regel samma genuppsättning.

Makt/STAT

1. EU
2. Rättsväsendet
3. Försvar
4. Statsfinanser
5. Utrikespolitik

Lager/KOMMUN

6. Bostad
7. Skola
8. Fritid
9. Vård
10. Flykting/Invandrarpolitik

Värde/LANDSTING

11. Sjukvård
12. Näringslivet
13. Miljö
14. Utbildning
15. Turism

Tuesday, November 2, 2010

ULC - Upsala Land Cock

5 ULC




The Upsala Land Cock - is the creation of a circulating medium of exchange based on a unit of account which quickly becomes a store of value in Upsala Land as local currencies can also come into being when there is economic turmoil involving the national currency. This enables an economically depressed region to pull itself up, by giving the people living there a medium of exchange that they can use to exchange services and locally produced goods.
(In a broader sense, this is the original purpose of all money.)
The coinage as the paper money has two sides: one that of the head, and the other of the tail.
The International Monetary Fund and the International Organisation of Standardization will note the currency code as ULC. The first two letters denote to the country code (which are also used as the basis for national top-level domains on the Internet) and the third is usually the initial of the currency itself. The code list is the established norm in banking and business all over the world for defining different currencies, and in many countries the codes for the more common currencies are so well known publicly, that exchange rates published in newspapers or posted in banks use only these to define the different currencies.

Tuesday, August 31, 2010

KSP has a way for everyone, everything, everywhere,everytime, ....
















  Taking a step in every direction of future times
To fill all that emptiness with some knowledge
It all makes sense, when You come to think of it
And if that is all it takes to take You anywhere
Trust Me, with KSP all the way, You will get there


Wednesday, August 25, 2010

Tuesday, August 24, 2010

Du tänker, alltså finns Du


studenter från hela världen som möts och ordnar knytkalas i liten skala för att växa
för att ägna all tid åt sin forskning och besluta att "läsa i världens kunskapskälla"
och kasta sig därför ut i världsvimlet efter att en tid ha deltagit i Upsalas sällskapsliv
när högskolor och universiteten åter öppnar sina dörrar för antika, klassiska och moderna tider
och fundera en smula om
"att tänka fritt är stort och att tänka rätt är större" eller
"att tänka stort är fritt och att tänka fritt är rätt och att tänka rätt är rätt" eller ochså
"att tänka är rätt och att tänka fritt är gratis
och att tänka hör till människans natur"
och kan man slutligen även konstatera att man finns för att man tänker och drömmer
för att inte göra tankar och drömmar till blott tankar och drömmer utan förverkliga dem
från små enheter till stora globala händelser med många små knytkalas till gasquer
som bara nationerna kan ordna för sina medlemmar, recentiorer och landsmän
och fakulteterna för de vackra ämnen stimulerar till att intellektuellt medvetandegöra
jordens plats i universum och livets plats på jorden som människan kan inte vara utan
vilket lämnar människorna att tänka till hur de skall ha det framledes för sin egen skull
eftersom alla andra livsformer har bättre förutsättningar att klara sig utan människorna
och vill man vara ärlig måste man kunna erkänna att religionerna gör inte saken bättre
för den mentala hälsan vilken är en ytterst nödvändig förutsättning för att veta ens plats
i vår värld med materia som är varje individs omgivning som innehållet i ens egen kropp

Monday, July 26, 2010

Upsala* har de bästa lägen för Phero






















*Upsala med ett "p", är mer än 2000 år gammal, från den klassiska Vikingatiden.

Thursday, May 6, 2010

Studenter behöver lösa riktiga problem.

Politiker gör anspråk på att styra mycket som de inte styr – oavsett partifärg. Men för att styra det som regeringen faktiskt har ansvar för – staten – finns inte mycket tid och intresse. Varje regering har missköt sitt ansvar för att styra staten. Statlig styrning av myndigheterna är tydligen inte särskilt hett eller så är det känsligt.
Analyserna pekar på fortsatta brister i den statliga styrningen samt ett bristande intresse för att följa upp genomförda reformer. Eller så har staten överlåtit alltmer till entrepreneurerna och andra former av out sourcing att myndigheterna är bara en institutionaliserad sysselsättningsinstans i den offentliga sektorn för de som annars skulle bli arbetslösa. Alltför stort intresse att försöka styra hur näringslivet, arbetsmarknaden och samhället dem omkring fungerar är framförallt kopplad till att gå finanssektorn, framförallt investerarna, till mötes för att hjälpa den med att uppnå vinstprognoserna och förverkliga företagsförvärv.
Det råder allvarliga brister i regeringens styrning av de statliga myndigheterna. Det statliga åtagande behöver preciseras och en än mera genomgripande styrning behövs på alla nivåer mellan regeringen och myndigheterna. Att flera lokala och regionala myndigheter har slagits samman har möjligtvist kunnat förbättra kontakterna men det har inte löst den egentliga uppgiften att få till stånd en mera effektiv och mera enhetlig rättstillämpning. Regionala och lokala fristående myndigheter kan inte fortsätta utan kontroll och styrning från centrala myndigheterna. Det måste finnas en överväldigande känsla i samhället av att nationen är berett att dela ett gemensamt öde med medborgarna, medlemmarna och landsmännen. Detta öde skall helst inte delas i ett skuldförhållande till andra. Det får inte heller vara så att ledande politiker ägnar mer tid åt andra saker medan myndighetscheferna kan få vänta i veckor på kontakt med sina statsråd eller motsvarande på annan nivå. Det tolkas som om politikerna prioriterar sina egna intressen och är inte särskilt intresserad av att sköta staten, kommun och landsting.
Genom att rösta med KSP får studenter vara med att lösa statens, kommunens och landstingets riktiga problem.
Allt är möjligt.

Tuesday, February 2, 2010

Demokrati

Den vanligaste indelningen av demokrati har varit direkt demokrati och representativ demokrati.
Den direkta demokratin brukar anses innebära att alla röstberättigande beslutar själva i alla frågor, vilket har förutsatt att befolkningen är relativt liten. Den direkta demokratin har utövats genom att alla fria män samlades på ett torg och fattade beslut med handuppräckning. Samma system, med bistånd av viss modern teknik, i dagens informationssamhälle, med datorer i snart varje hushåll, anses öppna för möjligheten av system med direkt demokrati även om befolkningstalet är stort. Folkomröstningar i enstaka frågor är idag den enda formen av direkt demokrati i kommuner, regioner eller stater med högt antal röstberättigade.
Representativ demokrati eller indirekt demokrati är idag den dominerande formen av demokrati, och innebär att de röstberättigade väljer ombud som exempelvis får utgöra en förenings styrelse. På nationell, regional och kommunal nivå är det nästan uteslutande så att medlemmar av de politiska partierna (politiker) har kommit att fungera som ombud i beslutsprocessen. De politiska partierna är även valorganisationer som tillhandahåller politiker för folket att rösta på. Politiker tillhörande partier är således representanter som med öppna mandat bestämmer å folkets vägnar i någon form av samling eller parlament, som i sin tur utser en styrelse eller regering. Parlamentet har den lagstiftande makten och regeringen den verkställande makten.