You can live your life and get what you want. No matter how busy you are, you can be a part of the world also. Furthermore, you can earn a reasonable portion of the universe. Education, technology and flexibility can take you wherever you wish to be and give you the freedom of accessing more knowledge and other resources of your time. Your time is specifically yours and that is all you have. The rest is a grant to you. Make good use of it. Now you can be a part in the making of a nation. You can make the difference. Make your voice heard.

Building my very own political platform

Vilken konstitution skall organismen ha… och vad skall den bestå av….. och hur skall den tillämpas ?

Landskapsammanslutningar växte före 1600-talet som ett uttryck för den spontana sammanhållningen som existerade mellan studenter och lärare från samma landskap. Den provinsiella härstamningen spelade en viktig roll och utgjorde en viktig grundval för den akademiska samvaron och detta gällde i kamratlivet då man anordnade fester av olika slag, tog hand om de nyanlända och gav hjälp åt de nödlidande. Indelningen geografiskt avspeglas i representationen från bl a Uplandus, Botniensis eller Ostrogothus, etc.

Landsmannschaften eller societeten som de också kallades sammanfördes årligen under ledningen av Universitets rektorn för att välkomna våren och festa i dagarna tre på sista april och sedan fortsätta en vecka till till vårbalen för att festa för tankens frihet vilket översätts till engelska med ”Balls of the Nations”.

För att påskynda organiseringsprocessen landsmän emellan utsågs femton inspektorer för de femton sammanslutningarna att utveckla ”de wackra ämnen” som upptäcktes i landskapslivet och de skulle sammankallas minst tre gånger per termin för att ”dhe således måtte inhampte gode och tienlige åthwarningar”.

Dessa studenter upmanades att söka sig till nationerna för att inte känna sig hemlösa och på så sätt utveckla den framtida visionenen av studenternas värld i de nationerna som avspeglar en motsvarande indelning av Europa och omvärlden och samlade skulle agera såsom de förenade nationerna för världsfreden. Studenterna hade således lagt grunden för att kunna föra vidare sina traditioner ute i världen. Dessa nationer festar än för tankens frihet huvudsakligen på våren men även på andra tider av året. Nationslivet är således eurolivet och cosmolivet.

Organismens mynt har två sidor. Den ena livsviktiga funktionen utgör maktutövningen genom statsapparaten och den andra livsviktiga funktionen utgör myntets värdeskapande insatserna genom de tunga aktörerna på marknaden. Däremellan är bufferten och lagerutrymmet för de livsviktiga och grundläggande livsuppehållande funktionerna som ger ett uttryck för organismens mått på levnadsstandard och livskvalité i ett cosmopolitisk perspektiv.

Varje cell i organismen har i regel samma genuppsättning.

Makt/STAT

1. EU
2. Rättsväsendet
3. Försvar
4. Statsfinanser
5. Utrikespolitik

Lager/KOMMUN

6. Bostad
7. Skola
8. Fritid
9. Vård
10. Flykting/Invandrarpolitik

Värde/LANDSTING

11. Sjukvård
12. Näringslivet
13. Miljö
14. Utbildning
15. Turism

Tuesday, February 2, 2010

Demokrati

Den vanligaste indelningen av demokrati har varit direkt demokrati och representativ demokrati.
Den direkta demokratin brukar anses innebära att alla röstberättigande beslutar själva i alla frågor, vilket har förutsatt att befolkningen är relativt liten. Den direkta demokratin har utövats genom att alla fria män samlades på ett torg och fattade beslut med handuppräckning. Samma system, med bistånd av viss modern teknik, i dagens informationssamhälle, med datorer i snart varje hushåll, anses öppna för möjligheten av system med direkt demokrati även om befolkningstalet är stort. Folkomröstningar i enstaka frågor är idag den enda formen av direkt demokrati i kommuner, regioner eller stater med högt antal röstberättigade.
Representativ demokrati eller indirekt demokrati är idag den dominerande formen av demokrati, och innebär att de röstberättigade väljer ombud som exempelvis får utgöra en förenings styrelse. På nationell, regional och kommunal nivå är det nästan uteslutande så att medlemmar av de politiska partierna (politiker) har kommit att fungera som ombud i beslutsprocessen. De politiska partierna är även valorganisationer som tillhandahåller politiker för folket att rösta på. Politiker tillhörande partier är således representanter som med öppna mandat bestämmer å folkets vägnar i någon form av samling eller parlament, som i sin tur utser en styrelse eller regering. Parlamentet har den lagstiftande makten och regeringen den verkställande makten.